Perfect fake

Als iets er perfect uitziet is het dan wel echt? Als iets te mooi is om waar te zijn dan is het niet waar toch! Gaat deze vlieger ook op voor de menselijke soort? 

Wat gebeurt er als we ‘perfect’ telkens zouden vervangen door ‘fake’? 

De weg van het hart blijft grotendeels afgesloten terwijl het de enige uitweg is … uit zowat alles wat ons tegenwoordig de das omdoet (Foto © Pixabay)

Je ziet er perfect uit wordt dan je ziet er fake uit. Je kunt dit vanzelfsprekend ook in de tijd situeren: vandaag of gisteren. Het kan een ijsbreker zijn doch ook een draai rond je oren. Take care.  

Je kapsel ziet er perfect uit wordt dan je kapsel ziet er fake uit. En ga zo maar door. Je schoenen, je ringen, je maquillage, je lachende tanden, je lach zelf, alles perfect, alles fake.

Wat er perfect uitziet aan de buitenkant is hoogstwaarschijnlijk fake aan de binnenkant. Perfectie wijst op weinig respect voor de binnenkant. Weinig respect en weinig liefde. Weinig zelfrespect en zelfliefde wijst op weinig respect en liefde voor de andere. 

Wat gebeurt er als we door deze omgekeerde bril naar de sociale media kijken? 

De ultieme zelfreflectie bestaat erin dat je voor de spiegel plaatsneemt en het woord tot jezelf richt: STOP IT. Zeg het dan wel honderd keer na elkaar. Herhaling blijkt heel doeltreffend te zijn om een vastgeroeste gewoonte in je leven te veranderen. 

Perfect fake: het valt zelfs niet op (Foto © Pixabay)

De liefde voor de andere is de liefde voor jezelf. De liefde voor jezelf is de liefde voor de andere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s