Stress en burn-out

Burn-out is een energiestoornis en tegelijk is het een signaal, een rood licht. Het lichaam zegt STOP. Het is genoeg geweest. 

Het lichaam laat het duidelijk merken. Het is genoeg geweest. Tot hier en niet verder, op straffe van nog erger, en het kan altijd erger. Voorbeelden genoeg van mensen die van een niet-behandelde burn-out in een depressie sukkelen. 

Het verplicht je tot stoppen maar door plots uit te vallen neemt het lichaam je eigenlijk in bescherming. Het stuurt je een ernstige verwittiging. Het heeft met andere woorden het beste met je voor. Je kunt er dus maar beter naar luisteren. 

Nadat je terug op de been bent is het meestal tijd voor de belangrijke vragen. 

Ergens in onszelf is er altijd wel iets dat ons opdraagt het beter te doen/hebben dan de vorige generatie. Dat is ook menselijk. Alleen schieten we er makkelijk in door. Kennelijk zijn we op zoek naar iets dat niet in de buitenwereld te vinden is. 

In de voetsporen van … lopen we vroeg of laat vast in de modder. Het is maar goed ook dat dan de vragen komen. Zo niet zal er wellicht nog een volgend rood licht nodig zijn. Het vorige was dan eerder code oranje. 

Een echte burn-out, niet zozeer een tijdelijke uitputting, vraagt volgens mij om een existentiële benadering. Wat daarbij de centrale thema’s zijn lees je hieronder.

Burn-out

Zorg voor je mentale gezondheid

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque