Bevrijd jezelf

angelofthenorth statue 557085 1920 Praktijk voor coaching en hypnotherapie Bevrijd jezelf
The Angel of the North is het standbeeld dat de grens tussen Engeland en Schotland aangeeft en tegelijk met open armen alle bezoekers verwelkomt. Het staat voor mij symbool voor je grenzen aangeven en tegelijk de verbinding willen aangaan. (Foto © Pixabay)

Gezien worden is in vele gevallen een thema dat een leven lang meegaat. Het impliceert dat je per se gezien wilt worden, en daar van alles voor over hebt. Je bent bereid om al je talenten in te zetten om uiteindelijk gezien te worden. Je kent geen rust voor het zover is. Je doet het onbewust.

Het verlangen om gezien te worden is des mensen. Het is een groot verlangen. Het leven hangt ervan af. Wie niet gezien wordt is gezien. Een kind dat niet gezien, gehoord of gekoesterd wordt, begint aan het leven met een ernstig deficit en zeult een vreselijke last met zich mee. Het gevoel te bestaan, er te mogen zijn, wordt simpelweg bepaald door de echte aandacht die je krijgt, zeker in de beginjaren. Je wordt maar mens in en door de blik van de andere. 

Gezien willen worden kost je heel veel energie, levensenergie, die je anders zou kunnen inzetten om gewoon te leven. Gezien willen worden is dikwijls niet meer dan overleven.

Waar zit de sleutel? Wanneer word je echt gezien? Echt gezien worden betekent dat je graag gezien wordt. Iemand ziet je en ziet je graag. Je hoeft dan geen energie meer te verspillen aan het gezien te willen worden.

Ikzelf heb lange tijd gedacht: als ik voldoende weet en liefst veel meer weet dan om het even welke gast, als ik voldoende ver geraak op de loopbaanladder, enzovoort, dan zal ik gezien worden, dan zal ik ongetwijfeld graag gezien worden. Niet dus. Het heeft er niets mee te maken. In deze fase van mijn leven voel ik mij graag gezien, en er valt een immense last van mijn schouders. De energie die ik voordien investeerde in het gezien worden, komt vrij om me voluit te laten zien zoals ik ben. Het is een bevrijdend gevoel. Het geeft veel energie om voluit te leven, in liefde en vrijheid.

Liefde geeft ons de kans om ook onszelf graag te zien. Jezelf accepteren en dus een beetje graag leren zien is de ultieme bevrijding.

  • Bevrijding is de kracht van je echt graag gezien te voelen, door iemand en door jezelf.
  • Bevrijding is de kracht van authenticiteit. Je ligt niet langer wakker van wat anderen van je denken.
  • Bevrijding is de weg van faalangst naar daadkracht. Er komt energie vrij om te handelen.
  • Bevrijding is het pad van het kind dat zich niet durft te laten zien, naar de volwassene die zegt: hier ben ik. Ik laat me zien. Dit is mijn leven. Het is de kunst van een mooi leven. Rond dit thema wil ik in de toekomst best wel wat woorden kwijt. Zie mijn blog, fris van de lever.

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque