Hoe een narcist spotten?

rome 2973579 1280 Praktijk voor coaching en hypnotherapie Hoe een narcist spotten?
Rome. (Foto © Pixabay)

Waarom is het nodig om een narcist te detecteren? Het antwoord is heel simpel: ze zijn bijzonder schadelijk voor je welzijn. 

Hoe? Door te voelen. 

Hij, een zij is zeker ook mogelijk, laat geen kans onbenut om je een slecht gevoel aan te praten. Hij doet het op zo’n charmante manier dat je het helemaal niet doorhebt. Een narcist geeft je een slecht gevoel over jezelf om zichzelf beter te voelen. Bij hemzelf gaapt de grote leegte en het is voorwaar geen pretje om voortdurend door een innerlijke leegte opgejaagd te worden. Hij is veroordeeld tot voortdurend charmeren om in leven te blijven. Dat vertaalt zich ook in zijn bezigheden. Altijd bezig. Op zoek naar houvast. Altijd dat hoog van de toren blazen en het ostentatief om aandacht vragen. Om uiteindelijk niets te zeggen. Je vindt ze overal. 

Hola, er zit er weer eentje in mijn vizier. Goed dat ik een helm draag. Het detecteren valt daardoor niet zo op, zeker niet voor de narcist zelf – die gelooft immers van zichzelf dat hij perfect is.

Ik zie me wel genoodzaakt om zijn potentiële slachtoffers, meestal vrouwen, in te lichten. Maar niet vandaag, het is zondag. Des zondags wordt er niet gewerkt. Schrijven is niet werken.

Door te voelen zie je anderzijds ook dat er vele mooie mensen in deze wereld rondlopen. 

Mo vent toch. Daar nog een exemplaar. Take care! 

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque