Rust in het brein roest niet

kermit 1899259 1920 1 Praktijk voor coaching en hypnotherapie Rust in het brein roest niet
Doe jezelf een plezier, breng je brein in rust, omarm het leven (Foto © Pixabay)

Wat gebeurt er wanneer je hoofd elke dag overuren zit te draaien? 

Krijg je dan barstende koppijn? Dat zit er dik in. 

Moet je dan regelmatig naar de dokter en binnenkort ook naar de psycholoog? Het kan. Het zal in de toekomst wellicht veel goedkoper worden. Je kunt ook heen en weer pendelen. Zij willen je graag helpen. Daar hoef je niet aan te twijfelen. Vraag je wel eens af wat je zelf kunt doen, voor je eigen welzijn

Of levert al dat denken na voldoende overwerk later een beter pensioen op? Tussen haakjes: wat stelt later eigenlijk voor? Ik zou eerlijk gezegd het risico niet willen nemen. Niet dat ik je keuze wil beïnvloeden, verre van. Of heb je het gevoel dat het geen bewuste keuze is? Nog tussen haakjes: we weten vandaag helemaal niet wat er morgen in de pensioenkas zal zitten.

Zullen we het eens anders bekijken? Een poging, zoals elke poging bescheiden, maar wel veel meer dan zomaar een probatio pennae (pennenproef), d.i. gericht op zelfregulering en zelfontwikkeling. In deze tijden zijn dit stilaan noodzakelijkheden om te kunnen (over)leven. 

Het antidotum voor al die drukte in ons hoofd, ook wel chronische stress genoemd, is een brein in rust. Hetzelfde antidotum werkt ook in je relatie tot alle drukte in de wereld om je heen. Ik zeg het maar, er is een verband. 

Luister, de wetenschap heeft reeds ongekende hoogten bereikt, en er zit nog veel meer in de pijplijn. De trein der wetenschap is niet te stoppen. Hij ploegt zich voort door het landschap, gretig en nieuwsgierig om al die nieuwe vergezichten te exploreren. Slechts één feit. Er is een stof in het brein, een neurotransmitter, die het gevoel van rust en relaxatie opwekt. Die stof heet acetylcholine. Hoe die stof op te wekken is een recept van het huis. Wees gerust, er ging heel wat kokkerellen aan vooraf. 

Met een brein in rust komt er ineens ruimte vrij, veel meer ruimte, voor humor bijvoorbeeld. De kans dat je überhaupt je pensioen haalt, neemt exponentieel toe. Dat is dan weer een aanzienlijk voordeel. Zo zie je maar wat rust en ruimte doen: lachen en leven. De rust zorgt voor meer goesting om je volle potentieel bot te vieren, om te lachen en te dansen. Ook je zenuwstelsel zal je eeuwig dankbaar zijn. Het neemt de rust over en je begint er als mens van te stralen.

Wil je het eens ervaren, een brein dat rust vindt? Totale rust. Weet je, rust roest niet, op voorwaarde dat je het ijzer smeedt terwijl het heet is. De kust is sowieso veilig en mijn stem gaat graag met je mee … (deel van het recept). 

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Langdurig ziek

“Voor het eerst telt ons land ruim 500.000 langdurig zieken. Dat blijkt uit cijfers

Lees Meer →

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque