Waarom het zo belangrijk is dat de beste ter wereld zegt dat het niet meer gaat …

fear 615989 1920 Praktijk voor coaching en hypnotherapie Waarom het zo belangrijk is dat de beste ter wereld zegt dat het niet meer gaat …
Zelfs de beste ter wereld wordt gevloerd door wat ze in het verleden heeft meegemaakt (Foto © Pixabay)

Bij turnwonder en Olympisch recordhoudster Simone Biles is de veer gesprongen. Psychisch gaat het niet meer. De druk is te groot geworden, onmenselijk groot. Dan moet de stekker eruit. De wereld kijkt met verbazing toe. Er is bewondering en hier en daar onbegrip. Er is ook onwetendheid. Onbegrip gedijt in onwetendheid. 

Waarom het zo belangrijk is dat Simone Biles zegt dat het niet meer gaat …

Omdat er zovele mensen zijn die maar verder doen terwijl het eigenlijk niet meer gaat. Omdat er zovele mensen zijn die dat niet durven te zeggen, en dus maar verder doen, tot ze noodgedwongen er de stekker moeten uittrekken. De bobijn is op. Het licht gaat uit. 

Omdat psychische problemen in se niets met je persoon zelf te maken hebben. Hoezo? Ja, psychische problemen komen voort uit mechanismen die eigen zijn aan het menselijk organisme en die je ooit in staat stelden om te kunnen overleven, ook in echt gevaarlijke en zelfs levensbedreigende omstandigheden. Voor een opgroeiend kind is er bijvoorbeeld veel dat als levensbedreigend overkomt. We staan er gewoon niet bij stil. De mechanismen hadden zeker hun nut maar later worden ze zelfdestructief. Ze zijn overbodig geworden en toch blijven ze actief. 

Waarom nog? 

Omdat er op school en overal elders niets over de werking van het menselijk organisme wordt verteld. We weten met andere woorden niet wat ons overkomt, en dus schrijven we onze psychische problemen toe aan onszelf. Erover praten is lastig, want wat we wel aangeleerd krijgen is schuld, schaamte en zelfverwijt. 

Omdat er machtige miljarden-industrieën zijn die er alle belang bij hebben dat wij mensen gelukzalig verder leven in onwetendheid. Geheel volgens deze manipulatieve ideologie over de maakbare mens moet elke psychische kwetsbaarheid verborgen blijven. WTF. Kwetsbaarheid tonen maakt een mens net tot mens. Simone Biles haalt wat mij betreft goud in alle olympische disciplines. 

Simone Biles heeft in het verleden heel moedig getuigd over het seksueel misbruik door voormalig sportarts Larry Nassar. Het leidde bij haar tot depressie en constante slaap. Dit geeft aan hoe het menselijk organisme probeert het hoofd te bieden aan de verlammende angst en de posttraumatische stress als gevolg van misbruik. Biles getuigde ook dat ze zich overal onveilig is gaan voelen. Dit zijn ‘traumasporen’ (Dr. Bessel van der Kolk).

De gevolgen van misbruik zouden ons allemaal wakker moeten schudden, als we dat al niet waren. Zelfs de beste ter wereld kan erdoor gevloerd worden.

Er zijn zovele mensen voor wie het mentaal helemaal niet meer gaat en die dat met niemand kunnen delen. Je psychische pijn met niemand kunnen delen blijkt nog het pijnlijkst van al te zijn, wijst onderzoek uit. Denk aan jezelf. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque