Warmhartig

Dat mijn ouders zulke warmhartige mensen waren heeft me ook gedeeltelijk blind gemaakt. 

Wat ik daardoor te weinig heb gezien is het diep-toxische in de mens. Diepe toxiciteit kan gaandeweg veranderen in kwaadaardigheid. Daar heb ik te weinig rekening mee gehouden. Willens nillens word je er dan mee geconfronteerd. Boem patat, en het doet zeer. 

Om het diep-toxische in de mens te begrijpen moet je ook de vorige generaties erbij betrekken. Wat ons leven belemmert overstijgt het eigen leven. Dat wordt toch steeds duidelijker, zeker gezien de soms onverklaarbare klachten die mensen zo veel last kunnen berokkenen.

Want de meeste kwaadaardigen lopen vrij rond. Er zitten vele narcisten tussen en veel te veel psychopaten – ze zijn elkaars verwanten. Het probleem is dat die mensen, laat ik ze vooralsnog mensen noemen, geen hulp zoeken of het is om de hulpverlener – die ze vooraf goed uitkiezen – om de tuin te leiden. Komen ze toevallig bij ‘gene gewone’ terecht dan haken ze snel af. Ontmaskering is dodelijk voor hen. Hun vele slachtoffers daarentegen blijven al te vaak op hun honger zitten en durven niet eens naar buiten te komen met hun verhaal. Schaamte, sektedynamiek, weet je wel. Hun pijnlijke schreeuw valt bovendien nogal dikwijls op een koude steen, binnen de reguliere hulpverlening. 

Wat ik ook onthoud is dat mijn ouders het bij het rechte eind hadden. Ik voel nog altijd de sterke handen die mij dragen. De storm moet ik zelf zien te trotseren. Als hulpverlener ga ik mee tot in het oog van de storm – merkwaardig dat het daar zo stil is – en we komen er samen weer uit. 

Vanaf januari is mijn praktijk te vinden op een volledig nieuwe locatie, dichter en dichter ook bij mijn eigen roots. Zoals dat stilaan een gewoonte is geworden, maar altijd anders, werken we er aan een betere wereld, jouw wereld.

’s Gravendreef 1A in 9810 Eke-Nazareth • https://goo.gl/maps/oVm5pCEj1vN1F8fy9

Van harte welkom! 

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque