Lat mie mor lopen 

dragonfly 1729157 1280 Praktijk voor coaching en hypnotherapie Lat mie mor lopen 
Mijn wens is onder meer dat je nu toch geen spinnenfobie gaat ontwikkelen bij het zien van dit spinnenweb! (Foto © Pixabay)

Wie slim is en gewiekst en vrij is van moreel besef maar dat niet beseft – besef zou wijzen op het tegendeel – bedenkt concepten, netwerking is heel populair, en speelt daarbij in op oerdriften in de mens. Noem het gebruik en/of misbruik van de goedgelovige mens.

Elke mens wil ergens bijhoren, vooral niet achtergelaten worden, en alleen kun je niet overleven, leren we uit de evolutietheorie. De gewiekste geest appelleert bovendien aan complex trauma, dat vrijwel iedereen aan het begin van het leven oploopt. Voeg die twee samen en er ontstaat een cocktail met de kracht van een vulkaan. Het groepsdenken wordt geactiveerd en het persoonlijke denken gedecimeerd. Je eigen vulkaan dooft uit. Mogelijke oppositie wordt uitgeschakeld en nauwlettend opgevolgd.

Je wordt letterlijk naar binnen gezogen en je blijft binnen. Het is er veilig. Geen ontsnappen meer aan. Je wordt gezien maar bent wel, zonder het te beseffen, je vrijheid kwijt. Het werkt, dat is de illusie, maar het helpt niet. Geborgenheid werkt anders. Tot zover mijn gedacht over hoe pseudowetenschappelijk empowerment en/of spiritueel narcisme tewerk gaat. Gestaag en weloverwogen en ook meedogenloos, tot je kraakt en zelf ten prooi valt aan een verwaand bewustzijn. Dan ben je jezelf definitief kwijt. Je leeft in de illusie dat je bewust leeft. Na verloop van tijd stort je helemaal in, als een uitgedoofde vulkaan die denkt nog vuur te spuwen. Het vrije denken is veraf. Je beseft niet dat je brainwashing hebt meegemaakt en nauwelijks hebt overleefd.

Veel vrijheid gewenst in 2024!

Doe mij maar een bruin café met babbel en knabbel zonder nut of winstoogmerk. Kort door de bocht, het ligt aan het begin van de uitweg voor de zieke gezondheidszorg en andere systemen die aan het infuus hangen.

Het net werkt maar het is een spinnenweb. We geraken veilig verstrikt in de perfecte illusie. Vanuit onze kinderlijke kwetsuren, mentale blauwe plekken, worden we allemaal vroeg of laat in de zak gezet. Denk zelf eens na, zei die bekende Gentse prof. Moet er vaak aan terugdenken. ‘k Lere weer te voete lopen, zong Vermandere. 

© VRT

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque