Wanneer zullen we begrijpen …

owl 50267 1280 Praktijk voor coaching en hypnotherapie Wanneer zullen we begrijpen …

Wanneer zullen we begrijpen dat mensen bereid zijn om de gekste toeren uit te halen, er desnoods alles voor overhebben om de hoogste trede van de ladder te beklimmen, om toch maar de aandacht te krijgen die ze als kind node moesten missen? Misschien vragen sommige vaders zich dat momenteel wel af. Hoe groter het tekort aan innerlijke aandacht hoe groter de behoefte aan externe aandacht. 

Wanneer zullen we begrijpen dat onverbeterlijke potentaten duizenden volgelingen rond zich willen scharen om zichzelf van de levensnoodzakelijke narcistische voeding te blijven voorzien? Om de volgelingen blind te maken worden op doeltreffende wijze onzichtbare hypnotische technieken toegepast. Let op: Trump is de beste maar ook de gevaarlijkste hypnotiseur ter wereld. Er staat geen moreel besef in de weg.

Wanneer zullen we begrijpen dat een mens met een ernstig traumatisch verleden plotsklaps monsterlijke dingen kan doen? We weten maar wat we weten. We weten niet wat we niet weten. We hadden het wel kunnen weten. Het willen weten helpt ons vooruit. 

Wanneer zullen we begrijpen dat we rationele wezens zijn die hoofdzakelijk onbewust leven, en dat irrationeel niet hetzelfde is als onbewust? Omdat we het onbewuste niet kennen glijden we makkelijk af naar het irrationele en dan zeggen we even makkelijk dat we niet goed bij ons hoofd zijn. Wat we nodig hebben om te kunnen floreren en het goede te doen is bewustzijnsgroei. Kennis van het onbewuste, zelfinzicht en zelfontwikkeling, maakt ons tot bewust levende wezens. De wereld zou er lichtelijk anders uitzien en we zouden echt aan zelfontplooiing kunnen doen.  

Wanneer zullen we begrijpen dat spirituele bypassing geen zoden aan de dijk zet, en dat het tegenwoordig de meest propere manier is om de eigen pijn niet onder ogen te moeten zien? Edoch, vergis je niet. De schade komt achteraf aan het licht. Met innerlijke pijn doe je niet wat je wilt. Ze wil gezien en gevoeld worden. Pas dan gaat ze weg, zonder bypass. 

Wanneer zullen we begrijpen dat netwerking vaak niet meer is dan een zelf-verrijkend systeem, dat niets met netwerking te maken heeft? Zijn we dan zo naïef geworden om te geloven dat de een of andere succesgoeroe wakker ligt van de belangen van de leden? Eigenbelang primeert altijd in de wereld van het succes. 

Wanneer zullen we begrijpen dat de ene de andere als dom bestempelt om zichzelf heel eventjes heel slim te voelen? Dat is hoe het verwaande bewustzijn werkt. Zie mij: ik ben slim en jij bent dom, o zo dom. In wezen vindt zo’n bewustzijn zichzelf klein en dom. Dat is hoe de schaduw van de mens werkt, via projectie. Soms komt die schaduw open en bloot op straat te liggen en dan is het alle hens aan dek. Wat er tegenwoordig gebeurt: we ontkennen onze eigen schaduw; ontkennen is niet kennen. De nederigheid is zoek en ook het begrip voor elkaar. 

Wie weet biedt 2024 wel het uitzicht op inzicht. Dat zou geweldig zijn en een reden tot vrede vieren. Voor alle duidelijkheid, het zijn gekken die oorlogvoeren, op alle echelons in de oorlogsmaatschappij. 

meer inzicht meer welzijn Praktijk voor coaching en hypnotherapie Wanneer zullen we begrijpen …

Delen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Boek hier je afspraak

Loading...

Get your first free online consultation

Bibendum neque egestas congue quisque egestas diam. Laoreet id donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque